סדנת העצמה לנוער באמצעות בישול ואפיה
תזונה, אוכל, בישול ואפיה, מהווים מרכיבים מרכזיים ומשמעותיים בחיינו. מעבר לטעמים והניחוחות, תהליך ההכנה והעשייה טומן בחובו למידה רבה במגוון גדול של היבטים.
הסדנה תהווה מרחב מזמן להקניית מיומנויות בתחום הבישול הרגלי עבודה, ניקיון ובטיחות , התנסות בעבודה עם חומרים שונים, אינטראקציה חברתית, תכנון והתארגנות למשימה. תוך כדי הפעילות ננהל שיח פורה על היבטים שונים של המזון שנכין (תרבותיים, בריאותיים, חברתיים). בסוף כל מפגש נקיים ארוחה משותפת- מעשה ידי המשתתפים.
מטרות הסדנה
- הכרות עם סוגי חומרי גלם ומזונות באופן חווייתי
- פיתוח מיומנויות עבודה: תכנון, סדר וארגון, ניהול זמן, קבלת החלטות, שמירה על בטיחות, כללים וגבולות.
- פיתוח מיומנויות חברתיות: עבודת צוות, שיתוף פעולה, הקשבה, קבלת האחר וגיבוש.
- גילוי כישורים ופיתוח של יכולות המובילים לחיזוק הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות.
מידע חשוב:
על מנת לאפשר תהליך למידה משמעותי ואפשרות לזיהוי ופיתוח יכולות וכישורים של המשתתפים, יתקיימו מספר מפגשים עוקבים. ההחלטה על מספר המפגשים תעשה בשיתוף איתכם על פי הצרכים והרצונות. יחד נחליט על מספר מפגשים שמותאמים בדיוק לכם. ההמלצה שלנו היא בין 3-8 מפגשים.
העבודה בסדנה תתבצע בקבוצות לכן נדרש מספר מינימום של 12 משתתפים ומקסימום של 30.
נושאי המפגשים :
בכל מפגש נתמקד במאכלים ממדינה מסוימת או מתחום קולינרי מסוים.
לבחירתכם:
- איטליה- פיצות, פוקאצ’ות פסטות סלט קפרזה טירמיסו.
- המזרח הרחוק- סושי, אגרול ,מוקפצים ועוגיות מזל.
- המזרח התיכון- פלאפל חומוס צי’פס וסלט מעמול /כנפה.
- דרום אמריקה- אמפנאדס, צילי קון קארנה (צימחוני) אלפאחורס וטפיוקה .
- צרפת- קרפ צרפתי ,תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב בשמל,מרק בצל ובאגט טארט טטן וקרואסונים.
- ארצות הברית- נקניקיה בלחמניה שנאפה בעצמנו המבורגר בלחמניה (צמחוני) עוגיות שוקולד צ’יפס עוגיות חמאת בוטנים.
- מתוקים- מגוון קינוחים ודברי מתיקה – בלינצס, טראפלס ,מאפינס, עוגיות, מוסים.
- מרקי חורף- מיניסטרונה, מרק בצל, מרק עגבניות
- מרקי קיץ — מרק עגבניות קר( גספצ’ו )מרק יוגורט קר – צזיקי
- בצקים – בצק שמרים, בצק רבוך, בצק פריך (מבחר מתכונים מסוגי בצקים שונים)
מהלך המפגש.
במפגשי הסדנה נעסוק במיומנויות והכישורים שמפורטים לעיל ונעמיק בהם ככל שיתקדמו המפגשים.
בכל מפגש נבליט ונדגיש מיומנות מסוימת. הדגשים על המיומנויות והכישורים ידורגו מן הקל אל הכבד. החל במיומנויות עבודה, דרך מיומנויות חברתיות וכלה ביכולות אישיות מעצימות.
נבחן יחדיו את חשיבות המיומנות ונבין כיצד מממשים את המיומנות.
כל משתתף יבחן בתחילת ובסוף הפעילות את האופן בו הוא מבצע את המיומנות ויתבונן בעשייתו תוך במהלך הפעילות.
יחד נשאל שאלות כמו:
- האם המיומנות הזו קלה / קשה לי?
- עד כמה המיומנות הזו חשובה לדעתי ?
- עד כמה והיכן היא תשמש אותי בחיים?
- איך אני מעריך שאתמודד איתה במהלך הפעילות? ( בסוף המפגש תתקיים רפלקציה ביחס להערכה הראשונית)
לקראת סיום הארוחה המשותפת, נקיים סבב משוב המתייחס לאותה מיומנות. כל משתתף יתייחס למה שכתב בתחילת המפגש ולמה שלמד על עצמו במהלך הפעילות.
במפגש האחרון נקיים את אתגר הגמר ” תיבת ההפתעות” בו יתחלקו המשתתפים לקבוצות . כל קבוצה תקבל קופסת מוצרים זהה וחבריה יצטרכו להכין מאכל מן המוצרים תוך שימוש מודע ומושכל בכל המיומנויות שהודגשו במהלך הפעילויות.
ניתן להפוך את המפגש להפנניג תחרותי, עם צוות שופטים, פרסים והפתעות.
נשמע לכם טעים? נשמע לכם נעים ? מוזמנים לפנות 0522-550462





