Cooking experience with Tami

כבישת זיתים בבית

החומרים הדרושים

זיתים טריים שבדיוק נמסקו

מלח

מיץ לימון

חומץ רגיל או בלסמי

עלי דפנה

ענף רוזמרין

טימין

פלפל שאטה מיובש

שיני שום כתושות

זרעי פלפל אנגלי

פרוסות לימון טרי

שמן זית או אחר

 

אופן ההכנה:

·        בוחרים את הזיתים המובחרים שאין בהם כל פגם.

·        חורצים בעזרת סכין או “דופקים” את כל הזיתים.

·        משרים את הזיתים במשך שבוע ימים במים. כל יום מחליפים את המים וחשוב לוודא שהזיתים לא באים במגע עם אוויר.

·        מכינים תמיסה של מים ומלח (יחס של 1:10 לטובת המים), מעט מיץ לימון ומעט חומץ ומערבבים היטב.

·        מכינים עלי דפנה, ענף רוזמרין, מעט טימין, פלפל שאטה חריף מיובש, שיני שום כתושות, זרעי פלפל אנגלי, פרוסות לימון טרי, מיץ לימון סחוט טרי, וחומץ רגיל או בלסמי

·        ממלאים כלי לשימור בזיתים עד לגובה של 10 ס”מ, מעל הזיתים מפזרים את התבלינים ומסיפים עוד שכבות לפי הצורך.

·        ממלאים את הכלי בתמיסה שהכנו עד לכיסוי מלא של הזיתים.

·        מוסיפים שכבת שמן זית (או אחר) של 1-2 ס”מ.

·        מניחים את הכלי במקום מוצל וקריר למשך חודשיים.

 

בתיאבון !