מרק בצל
החומרים הדרושים:
2 קילו בצל
100 גרם חמאה
רבע כוס שמן (60 מ”ל)
חצי כוס יין לבן (120 מ”ל)
4 כפות קמח
מלח
1 כפית פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
אופן הכנה:
- קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
- ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמן וממשיכים לאדות עד שהבצל הופך שקוף.
- מוסיפים את היין לבן ומערבבים עד שמתאדה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שאין גושים.
- מכסים במים ומתבלים עם מלח, פלפל אנגלי ועלי דפנה.
- מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- כשרותח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעה.
הצעת הגשה: מגישים עם קרוטונים ביתיים וגבינת פרמזן
בתיאבון !