קאפקייק שוקולד
החומרים הדרושים:
¼ 2 כוסות קמח
½ כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן קנולה
½ כוס חמאה
¼ כוס קקאו
1 כוס מים
2 ביצים
1/3 כוס רוויון
1 כפית תמצית ווניל
החומרים הדרושים לציפוי:
1 כוס סוכר חום דחוס
½ כוס חמאה
2 כוסות אבקת סוכר
¼ כוס חלב
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית מערבבים ביחד את הקמח, סוכר וסודה לשתייה.
- בסיר גדול, מעל להבה בינונית, מביאים לרתיחה את המים, קקאו,שמן וחמאה. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים ומערבבים היטב.
- מערבבים את הביצים, רוויון ותמצית ווניל, מוסיפים בהדרגה לסיר.
- יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד לגובה של 2/3 מהתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות (עד אשר קיסם יוצא נקי). מצננים על רשת קירור.
- בסיר כבד מערבבים את הסוכר החום, החמאה והחלב. מבשלים תוך ערבוב מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס.
- מגבירים את הלהבה לבינונית, לא מערבבים כ-5 דקות או עד שנוצרות בועות במרכז והתערובת מקבלת צבע ענברי. מסירים מהלהבה.
- מערבבים פנימה בהדרגה את אבקת הסוכר ומפזרים מעל העוגות.
בתיאבון !