פשטידת קישואים וביצים
החומרים הדרושים לבצק (תבנית 26 ס”מ):
1 כוסות קמח
125 גרם חמאה קרה
½ כפית מלח
1 כף מים קרים מאוד
החומרים הדרושים למלית:
6-8 קישואים שטופים מגורדים במגררת גסה
50 גרם חמאה
4 ביצים
100 גרם גבינה צהובה
מלח, פלפל, אורגנו, שום כתוש לפי הטעם
3 כפות קמח מעורבבות עם ½ כפית אבקת אפיה
החומרים הדרושים לקישוט:
100 גרם גבינה מעורבבות עם 4 כפות פירורי לחם
אופן הכנת הבצק:
- בקערה גדולה שמים את כל החומרים לבצק ולשים לבצק אחיד.
- מצפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות.
- מחממים תנור לחום בינוני 180-200 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ”מ ומרפדים את התבנית וגם את הדפנות.
- אופים כ- 15 דקות.
אופן הכנת הפשטידה:
- במחבת גדולה ממיסים את החמאה.
- מוסיפים את הקישואים המגורדים ומטגנים עד שהקישואים מגירים מעצמם את מרבית הנוזלים ונראים קצת יבשים.
- מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים.
- מניחים את הבלילה על הבצק.
- מעל הבלילה מפזרים גבינה צהובה מעורבבת עם פירורי לחם.
- מכניסים לתנור לאפיה בחום של 200 מעלות כחצי שעה.
בתיאבון !