פוקצ’ות
החומרים הדרושים:
30 גרם שמרים טריים
450 גרם קמח
1/2 כוס שמן זית
1/2 כף מלח בישול
1/2 כפית מלח רגיל
1 כף סוכר
1 כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
שמים בקערה את השמרים, הסוכר ו-1/4 כוס מים פושרים. מערבבים ומסמיכים עם שתיים עד שלוש כפות קמח.
מניחים במקום חמים שיתפח כ-15 דקות.
את יתרת הקמח שמים בקערה גדולה, מוסיפים את המלח הרגיל, שמן הזית ואת עיסת השמרים התפוחה. מוסיפים 3/4 כוס מים פושרים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. להמשיך ללוש עוד כ-5 דקות ולתת לבצק לנוח כ-1/2 שעה.
מרפדים משטח עבודה בקמח ומניחים את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך לגודל של תבנית אפיה. מעבירים את הבצק לתבנית.
יוצרים עם האצבע שקעים קטנים בבצק ומטפטפים לתוכם שמן זית ומפזרים מלח גס. אופים בחום בינוני גבוה (200 מעלות) כ-20 דקות.
מגישים חם.
בתיאבון!!