פאי בטטה מתוק
החומרים הדרושים לבצק:
200 גרם חמאה רכה
350 גרם קמח תופח
2 ביצים
החומרים הדרושים למילוי:
3 בטטות גדולות מקולפות ומבושלות
2 ביצים
3 כפות קמח
שמיר קצוץ
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- את חומרי הבצק מעבירים לקערה עמוקה ולשים לבצק אחיד.
- בעזרת מגבת נייר מורחים את התבנית במרגרינה (גם על הדפנות).
- משטחים את הבצק בתבנית בעזרת הידיים (אין צורך לרדד את הבצק במערוך). מקפידים שעובי הבצק יהיה אחיד בכל המשטח. מעלים את הבצק גם לדפנות התבנית. מהדקים היטב.
- בקערה גדולה מועכים את הבטטות לפירה ומוסיפים ביצים, קמח, שמיר קצוץ, גבינה צהובה מגוררת, מלח ופלפל.
- שופכים את העיסה לתבנית.
- מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש ל-200-180 מעלות לכ-30-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.
בתיאבון !