Cooking experience with Tami

פאי בטטה מתוק

החומרים הדרושים לבצק:

200 גרם חמאה רכה

350 גרם קמח תופח

2 ביצים

החומרים הדרושים למילוי:

3 בטטות גדולות מקולפות ומבושלות

2 ביצים

3 כפות קמח

שמיר קצוץ

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  • את חומרי הבצק מעבירים לקערה עמוקה ולשים לבצק אחיד.
  • בעזרת מגבת נייר מורחים את התבנית במרגרינה (גם על הדפנות).
  • משטחים את הבצק בתבנית בעזרת הידיים (אין צורך לרדד את הבצק במערוך). מקפידים שעובי הבצק יהיה אחיד בכל המשטח. מעלים את הבצק גם לדפנות התבנית. מהדקים היטב.
  • בקערה גדולה מועכים את הבטטות לפירה ומוסיפים ביצים, קמח, שמיר קצוץ, גבינה צהובה מגוררת, מלח ופלפל.
  • שופכים את העיסה לתבנית.
  • מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש ל-200-180 מעלות לכ-30-40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.

בתיאבון !