בית לזית
הערה חשובה: מומלץ להתחיל להכין את הבצק כשעה לפני האפייה ולקררו במקרר לפני המילוי
החומרים הדרושים: כלים וציוד
1 חב’ קמח תופח או כף
2.5 כוסות קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה מטלית לחה
1 גביע שמנת או שלי קערה
1 חב’ מרגרינה בטעם חמאה
1 כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה ( לא חובה)
למילוי – זיתים ירוקים או שחורים מגולענים
אופן ההכנה:
- מניחים את הקערה על מטלית לחה (כדי שלא תזוז) ומכניסים לתוכה את כל חומרי הבצק
- מערבבים בכף, וכשהבצק מתחיל להיות גושי, מניחים את הכף ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד. מכניסים למקרר לשעה.
- לאחר שעה משמנים תבנית שטוחה ומפעילים את התנור על חום בינוני
- מוציאים את הבצק מהמקרר, בוצעים בידיים (חותכים) חתיכות בצק קטנות ומשטחים
- מניחים זית במרכז הבצק ומגלגלים סביבו את הבצק לעיגול חלק
- מניחים על התבנית משומנת
· אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות