Cooking experience with Tami

שבקיה – מרוקו

החומרים הדרושים:

1 ק”ג קמח

1 חבילה מרגרינה מומסת

1 כף אבקת אפיה

1 כף חומץ

2 כוסות מים פושרים

שמן צמחי לטיגון עמוק

החומרים הדרושים לסירופ:

1 ק”ג סוכר

4 כוסות מים

מיץ מלימון שלם

לקישוט: שומשום

אופן ההכנה:

  • בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המרגרינה, החומץ והמים לעיסה אחידה. מוסיפים את אבקת האפיה ולשים לבצק אחיד. מניחים בצד לעשר דקות.
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק ומגלגלים אותו לרולדה.
  • חותכים כל רולדה לחתיכות ברוחב 1 ס”מ ומרדדים כל חתיכה לעלה עגול קטן.
  • חורצים כל עלה עגול בארבעה חריצים מקבילים לאורך קוטרו.
  • מחממים שמן לטיגון בסיר, אוחזים כל עלה עגול בין כל האצבעות של כף היד – פעם מעל האצבע ופעם מתחת לאצבע שלידה ולבסוף את הקצה האחרון מעל לכל האצבעות.
  • מחליקים בזהירות את הבצק אל השמן הרותח ומטגנים כמה שניות עד שהשבאקיה מוכנה.
  • מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר ומחממים.
  • בעזרת כף מחוררת או מלקחיים מוציאים את השבאקיה מתוך השמן ומעבירים לטבילה בסירופ החם.
  • מוציאים מהסירופ ומפזרים שומשום למי שרוצה ומקררים.

בתיאבון !