קיש בצל – צרפת
קיש בצל (8-10 מנות)
חומרים דרושים לבצק:
2 כוסות קמח
130 גרם חמאה קרה
½ כפית מלח
1 ביצה
1-2 כפות מים
חומרים דרושים למלית:
80 גרם חמאה
2 כפות שמן קנולה
6-7 בצלים, פרוסים דק
1 כפית סוכר
2 כפות קמח
1 כף חרדל
1 מיכל שמנת מתוקה
¾ כוס חלב
3 ביצים
100 גרם גבינת קשקבל
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנת הבצק:
– שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
– מערבבים עם הביצה והמים עד לקבלת בצק אחיד.
– משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
– מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס”מ ומרפדים איתו את התבנית.
אופן הכנת המלית:
– ממיסים במחבת את החמאה עם השמן, מוסיפים את הבצלים, הסוכר, המלח והפלפל. מטגנים עד שהבצלים מזהיבים קלות.
– מוסיפים לתערובת את הקמח ומטגנים כדקה. מורידים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.
– יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות.
בתיאבון !