פשטידת פסטה וזיתים – איטליה
החומרים הדרושים:
500 גרם פסטה
150 גרם זיתים
200 גרם גבינה מלוחה
200 גרם גבינה צהובה
3 ביצים
½ כוס שמיר קצוץ
פירורי לחם
מלח
פלפל
אופן הכנה:
- מבשלים את הפסטה על פי ההוראות על האריזה.
- מקצצים את הזיתים והשמיר ומוסיפים לפסטה המבושלת.
- מגררים את הגבינה המלוחה ומחצית מהגבינה הצהובה ומוסיפים תערובת.
- מוסיפים את הביצים לתערובת, מתבלים לפי הטעם ומערבבים.
- משמנים תבנית ומעבירים אליה את התערובת.
- בקערה קטנה מערבבים את יתרת הגבינה הצהובה עם פירורי לחם ומעט מלח ומפזרים אותם על התערובת בתבנית.
- מחממים תנור לחום בינוני 180-200 מעלות.
- אופים כ-15 עד 20 דקות.
בתיאבון !