Cooking experience with Tami

סמבוסק מהמזרח התיכון

החומרים הדרושים:

½ ק”ג קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 קופסא שימורי חומוס עם הנוזלים

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

מלח

פלפל שחור

כמון

שמן קנולה לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  • בקערה גדולה מערבים את הקמח ואבקת האפייה עם נוזלי החומוס ומוסיפים 2-3 כפות שמן ומעט מלח.
  • ממשיכים לערבב עד לקבלת כדור רך אבל לא נוזלי. במידת הצורך מוסיפים מעט מים לקבלת המרקם הרצוי.
  • מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים על משטח משומן.
  • במחבת מאדים את הבצל עם מעט שמן עד שהוא רך ושקוף.
  • מוסיפים לבצל את גרגירי החומוס והתבלינים וממשיכים לערבב ולבשל עוד מספר דקות.
  • בעזרת ממרחה פירה מועכים את החומוס עד לקבלת עיסה גרגרית (לא חלקה לגמרי).
  • סוגרים את האש ומקררים.
  • מחממים שמן עמוק במחבת או סיר
  • פותחים כל כדור לעיגול בעזרת מערוך. כמה שהבצק יותר דק יותר טוב.
  • במרכז העיגול מניחים כף מהמלית. מקפלים, מהדקים וסוגרים את הקצוות היטב.
  • מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה משני הצדדים.
  • מוציאים מהמחבת לנייר סופג.

 

מגישים חם!

 

בתיאבון!!