בורקס – יוון
החומרים הדרושים:
1 חבילה בצק עלים
החומרים הדרושים למלית:
1 חבילה גבינה טוב טעם
200 גרם גבינת פטה מגוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם זיתים ירוקים קצוצים דק
1 ביצה
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית.
- מפשירים את בצק העלים.
- פותחים ופורשים את הבצק על משטח מקומח.
- בעזרת חותכן חותכים את הבצק לריבועים בגודל 5 ס”מ על 5 ס”מ
- במרכז כל ריבוע בעזרת 2 כפיות מניחים מעט מהמלית.
- סוגרים את הריבוע מקצה לקצה ויוצרים משולש.
- מהדקים היטב את הפינות ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
- מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים שומשום (לא חובה).
- אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-20-25 דקות עד שמשחים.
- מגישים חם !
בתיאבון !