Cooking experience with Tami

אמפנדס במילוי תירס – ברזיל

החומרים הדרושים לבצק:                                            הכלים הדרושים:

1/2 1 כוס קמח                                                              קערה גדולה, קערית

1/2 כפית מלח                                                               קערה בינונית

1 ביצה                                                                          כף, מערוך, כוס זכוכית

1/4 כוס שמן                                                                  סיר לטיגון עמוק

1/4 כוס מים                                                                  תרווד רשת

כ-1/3בקבוק שמן לטיגון                                                  נייר סופג, מגש

החומרים הדרושים למלית:                                          קערת הגשה

1 קופסה תירס

1 ביצה

1 כף קמח

1/2 כוס חלב

קורט מלח ופלפל

קורט סוכר

אופן הכנת המלית:

  • מכניסים לתוך הקערה הבינונית את החלב והביצה וטורפים במזלג עד לקבלת נוזל אחיד.
  • מוסיפים את התירס, הקמח והתבלינים ובוחשים עד שמתקבלת עיסה דביקה (במידה והעיסה דלילה מדי ניתן להוסיף מעט קמח).

אופן הכנת הבצק:

  • מכניסים לתוך הקערית את החומרים הרטובים: הביצה, המים, והחלב וטורפים באמצעות מזלג עד לקבלת נוזל סמיך אחיד.
  • מניחים קערה על מטלית לחה מכניסים לתוכה את הקמח והמלח ומערבבים.
  • מוזגים לתוך הקערה הגדולה את החומרים הרטובים, מערבבים באמצעות כף עד לקבלת עיסה.
  • לשים בידיים את העיסה עד לקבלת גוש בצק אחיד.

אופן הכנת האמפנדס:

  • מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומעבירים אליו את גוש הבצק. מרדדים עד לקבלת דף בצק דק (אבל לא דק מדי). קורצים מן הבצק עיגולים באמצעות הכוס.
  • שמים כף שטוחה של מלית במרכז כל עיגול, מקפלים באמצע ובעזרת האצבעות מהדקים היטב את קצותיו אחד לשני. מניחים על מגש לקראת הטיגון. אוספים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה.
  • מוזגים לתוך מחבת את השמן ומחממים עד לרתיחה.
  • בזהירות רבה מניחים את האמפנדס במחבת אחד ליד השני מבלי לגעת עם היד בשמן.
  • כשהאמפנדס משחימים לצבע זהב עמוק הופכים אותם באמצעות תרווד הרשת וכשגם הצד השני זהוב מוציאים ומעבירים את קערת ההגשה עם נייר סופג, מכסים בנייר סופג ומגישים חם.


בתיאבון !