מקלות גבינה מלוחים לשבועות
החומרים הדרושים:
250 גרם מרגרינה או חמאה רכה
¾ כוס מים חמים
1 כפית מלח
150 גרם גבינה צהובה מגוררת או כל סוג גבינה קשה לטעמכם
3 כוסות קמח רגיל
1 ביצה למריחה (לא לבצק)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2.5-3 מ”מ
- מורחים את הבצק בביצה טרופה.
- בעזרת סכין חותכים את הבצק לרצועות ברוחב ½ 1 ס”מ ובאורך 5-7 ס”מ.
- אוחזים בשני הקצוות של כל פס חתוך ומסובבים לכיוונים נגדיים לקבלת סליל.
- מניחים את הסליל בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- אופים בחום גבוה 7-10 דקות או עד שרואים שהמקלות הזהיבו.
בתיאבון !