Cooking experience with Tami

אוזני המן במילוי ריבת חלב לפורים

החומרים הדרושים לבצק:
1 חלמון ביצה

כף שמן

50 גרם מרגרינה רכה

חצי גביע שמנת חמוצה

4 כפות סוכר

מיץ מתפוז אחד

שתי כוסות קמח

כפית אבקת אפיה קונדיטור

החומרים הדרושים למילוי:
1 קופסה ריבת חלב קומידה-קונדיטור
½ כוס פירורי פתיבר
½ כוס פירורי חלבה
1 שקית סוכר וניל קונדיטור
¼ חבילת מרגרינה

אופן הכנת הבצק:

  • מניחים קערה על מטלית לחה ומכניסים לתוכה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר ומערבבים
  • מוסיפים את המרגרינה, השמנת, חלמון הביצה ומיץ התפוזים וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • לשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. מומלץ לתת לבצק לנוח כשעה במקרר לפני המילוי

 

אופן הכנת המילוי:

  • מכניסים לתוך הקלחת את כל חומרי המילוי
  • מניחים על הכיריים ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כ 10 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה
  • מכבים את האש ומחכים שהתערובת תתקרר
  • מחממים תנור לחום של בינוני
  • מרדדים את הבצק לעלה דק ובעזרת כוס קורצים ממנו עיגולים
  • מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. מחברים את כל קצוות העיגול לצורת משולש ומהדקים היטב
  • מאחדים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה עד שנגמר כל הבצק
  • מניחים את המשולשים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כחצי שעה עד שהבצק מזהיב

בתיאבון !