Cooking experience with Tami

טראפלס על מקל לחג האהבה

החומרים הדרושים:

1 מיכל שמנת מתוקה

400 גרם שוקולד מריר

20 גרם חמאה קרה

קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)

קורט מלח

מקלות קינמון

קערית עם קקאו

החומרים הדרושים לציפוי:

מקלות קינמון

קערית עם קקאו

 

אופן ההכנה:

  • מחממים בסיר את השמנת המתוקה עם קורט מלח.
  • כשהשמנת מגיעה לרתיחה מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את החמאה וגרידת התפוז (או ליקר או תמצית וניל) ומערבבים היטב.
  • מורידים מהאש.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה ושופכים את תכולת הסיר. מכניסים למקרר למספר שעות.
  • מוציאים מהמקרר ומפרידים מנייר האפייה. חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין.
  • טובלים את הידיים בקקאו ומגלגלים כל חתיכת שוקולד לכדור.
  • נועצים מקל קינמון ומניחים “על הראש”.
  • מחזירים למקרר למספר שעות.
  • בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד (או בסיר כפול או במיקרוגל). מערבבים ומוסיפים את השמן וממשיכים לערבב. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
  • מוציאים את הטראפלס מהמקרר, אוחזים במקל הקינמון וטובלים בשוקולד. מנערים את עודף השוקולד ומניחים על נייר אפיה.
  • מעבירים למקפיא עד ההגשה. מוציאים כשעה לפני ההגשה.

 

בתיאבון !