Cooking experience with Tami

שבקיה – חנוכה

החומרים הדרושים:

1 ק”ג קמח

1 חבילה מרגרינה מומסת

1 כף אבקת אפיה

1 כף חומץ

2 כוסות מים פושרים

שמן צמחי לטיגון עמוק

החומרים הדרושים לסירופ:

1 ק”ג סוכר

4 כוסות מים

מיץ מלימון שלם

לקישוט: שומשום

אופן ההכנה:

·       בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המרגרינה, החומץ והמים לעיסה אחידה. מוסיפים את אבקת האפיה ולשים לבצק אחיד. מניחים בצד לעשר דקות.

·       מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק ומגלגלים אותו לרולדה.

·       חותכים כל רולדה לחתיכות ברוחב 1 ס”מ ומרדדים כל חתיכה לעלה עגול קטן.

·       חורצים כל עלה עגול בארבעה חריצים מקבילים לאורך קוטרו.

·       מחממים שמן לטיגון בסיר, אוחזים כל עלה עגול בין כל האצבעות של כף היד – פעם מעל האצבע ופעם מתחת לאצבע שלידה ולבסוף את הקצה האחרון מעל לכל האצבעות.

·       מחליקים בזהירות את הבצק אל השמן הרותח ומטגנים כמה שניות עד שהשבאקיה מוכנה.

·       מערבבים את כל חומרי הסירופ בסיר ומחממים.

·       בעזרת כף מחוררת או מלקחיים מוציאים את השבאקיה מתוך השמן ומעבירים לטבילה בסירופ החם.

·       מוציאים מהסירופ ומפזרים שומשום למי שרוצה ומקררים.

בתיאבון !