Cooking experience with Tami

חלה מתוקה לארוחת יום שישי או ארוחת חג

החומרים הדרושים:

3 כפות שמרים

2/3 כוס מים פושרים

½ כפית מלח

5 כפות סוכר

2 כוסות קמח

1 ביצה

2 כפות שמן

צימוקים

 

אופן ההכנה:

  • שמים בקערה את השמרים והמים. מערבבים בעזרת כף עד אשר השמרים נמסים. מוסיפים לקערה את המלח, הסוכר וכוס מהקמח ומערבבים בכף עד שנוצרת עיסה חלקה.
  • שופכים את הביצה לקערית וטורפים אותה בעזרת מזלג. מוסיפים לעיסה 2 כפות מהביצה, את השמן ואת יתרת הקמח.
  • בעזרת הידיים לשים את החומרים לבצק אחיד. ממשיכים ללוש את הבצק בתנועות גלגול כ-5 דקות.
  • שמים את הבצק בקערה מקומחת ומתפיחים כשעתיים.
  • מוסיפים לבצק את הצימוקים ולשים אותו שוב.
  • מחלקים אותו לחלקים שווים וצרים ממנו כדורים.
  • כל כדור מגלגלים לנקניק ארוך.
  • מכל שלושה נקניקי בצק קולעים חלה.
  • את החלות מניחים בתבנית אפיה על נייר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים עוד כשעה.
  • מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • מורחים את יתרת הביצה על החלות בעזרת מברשת אפיה ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שהחלות השחימו.
  • מקררים ומגישים.

בתיאבון !