קציצות ברוטב
החומרים הדרושים ל-20 קציצות:
800 גרם בשר בקר דל שומן טחון או תערובת בקר ועוף
2 ראשים של כרישה שטופים היטב (רק החלק הלבן)
2 גזרים קלופים
½ כוס פירורי לחם
2 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
2 ביצים
1 חלבון
מלח ופלפל
החומרים הדרושים לרוטב:
4 כפות רסק עגבניות
½ כפית סוכר
1 כף פפריקה מתוקה
½ כפית כמון טחון
1 כף שמן
מלח ופלפל
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מבשלים את הכרישה והגזר במים עד שהם מתרככים היטב (כעשרים דקות רתיחה).
- מסננים ומקררים (אפשר להכין ערב קודם).
- טוחנים את הכרישה והגזר למחית במעבד מזון ומערבבים היטב יחד עם שאר חומרי הקציצות.
- מכסים ומניחים בצד.
- מניחים סיר על האש יוצקים פנימה את השמן יחד עם הפפריקה והכמון.
- מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הרסק. ממשיכים לערבב עוד חצי דקה ומוסיפים מים, סוכר, מלח ופלפל.
- בוחשים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות.
- בזמן שהרוטב מתבשל מכינים קציצות קטנות בגודל של כדור פינג פונג ומניחים את הקציצות בתוך הרוטב בזהירות רבה.
- לא נוגעים בקציצות על מנת שלא יתפרקו. אפשר לנענע בעדינות את הסיר כדי שלא יידבקו לתחתית.
- מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
מומלץ להגיש עם פסטה או אורז
בתיאבון !