מרק תירס עם נטפי ביצים
החומרים הדרושים:
2 פחיות שימורים של גרעיני תירס
כף קמח
בצל סגול בגודל בינוני
מלח, פלפל לפי הטעם
50 גרם חמאה
ביצה
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל דק דק או בפרוסות עגולות דקות מאוד.
- טוחנים תכולת קופסת שימורים אחת של תירס עם הנוזלים.
- מקופסת השניה של התירס מוציאים ¾ מהנוזלים.
- מטגנים את הבצל בחמאה עד שהוא נהיה שקוף.
- מנמיכים את האש, ומוסיפים את התירס הטחון ואת קופסת התירס השניה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר כדי שלא ישרף.
- מוסיפים לסיר את המים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מערבבים מדי פעםומוודאים שלא נדבק לתחתית תירס או בצל.
- טורפים את הביצה בכלי נפרד.
- לאחר 15 דקות בישול של המרק שופכים לסיר, תוך כדי סיבוב מהיר, את הביצה. עדיף לשפוך את הביצה דרך מסננת עם חורים גדולים.
מגישים חם !
בתיאבון !